De Berkenhof - Vakantiewoning

© 2013 afdesign.nl Contact
 • Stacks Image 389

  Het gezellige centrum van Workum

  Link
 • Stacks Image 390

  De Workumer vuurtoren

  Link
 • Stacks Image 391

  Jeugdzeilen aan het strand van Workum

  Link
 • Stacks Image 396

  Zonsopgang vanuit De Mar

  Link
 • Stacks Image 399

  Haven de Draai

  Link
 • Stacks Image 402

  Paarden in onze weide

  Link
 • Stacks Image 405

  Koeien in het land

  Link

Workum

Omgeving

Recreëren

Workum is een Elfstedenstadje aan de rand van het IJsselmeer. Het kent een rijke handelshistorie (o.a. visserij) en is door agrarisch gebied omgeven.

In het stadje met z'n wereldberoemde historische gevels heerst een ontspannen sfeer. Er zijn vele galerietjes, diverse restaurants en gezellige terrassen. In het centrum naast de Merk ligt het Jopie Huisman museum. Hier kunt u genieten van het mooie schilderwerk van Jopie Huisman.

Ook biedt Workum veel voor het winkelend publiek. Er worden door de Workumers het gehele jaar door vele leuke activiteiten georganiseerd. Een kleurrijk stadje dat u telkens weer weet te vol verrassen.
In de omgeving van Workum is het heerlijk fietsen en wandelen. Fietsen huurt u in Workum en er zijn diverse wandelroutes beschikbaar.

Op fietsafstand ligt het oude vissersstadje Hindeloopen met een gezellig haventje en een leuk centrum.Hier vindt u naast winkels o.a. ook het Schaatsmuseum. En geniet u 's zomers van het mooie uitzicht op de Skutsjesil wedstrijden.

Ook op fietsafstand is het dorpje It Heidenskip, beroemd om hun wereldkampioenen touwtrekken, maar meer nog door het Fierljeppen, (poolstok-verspringen) dat hier wel uitgevonden moet zijn. Met grote regelmaat vinden hier grote wedstrijden plaats. Het publiek geniet dan van de ongelooflijke stunts die de heren en dames vertonen.
In en rondom Workum kunt u naar hartelust van watersport genieten, zoals, surfen, zeilen, kiten, kanoën, en zwemmen natuurlijk. Workum heeft een groot strand, met volleybalveld en surfshop, diverse jachthavens, en vele bootverhuurbedrijven.
Workum beschikt daarnaast over een overdekt zwembad.

In de omgeving van Workum is het daarnaast heerlijk wandelen door de landerijen en de beschermde Workumer Waard.

Enkele honderden meters van het verblijf kunt u vissen in het water van de Workumer Mar. Hier vist u o.a. op de lekkerste aal uit Friesland. Die u zelf bakt op het 5-pits gasfornuis.

Links

Links

Links

Workum is een Elfstedenstadje aan de rand van het IJsselmeer. Het kent een rijke handelshistorie (o.a. visserij) en is door agrarisch gebied omgeven:
www.workum.nl

In het centrum naast de Merk ligt het Jopie Huisman museum. Hier kunt u genieten van het mooie schilderwerk van Jopie Huisman:
www.jopiehuismanmuseum.nl

Skutsjesilen is een Nationale sport in Fryslan. Een spectaculair schouwspel, waarbij traditionele skûtsjes strijden om het kampioenschap:
www.skutsjesilen.nl
IJsboerderij Margje 24v maakt haar eigen ijs. Het proces is te zien en het resultaat te proeven. Een belevenis voor het hele gezin!
www.margje24.nl

Ambachtelijke kazen worden gemaakt bij kaasboerderij de Nylander in Workum. Diverse kazen proeven. Een bezoekje is zeker de moeite waard!
www.nylander.nl

Ontspanningspark 'Sybrandys', plezier bij mooi weer:
www.sybrandys.nl

Voor jongere kinderen en bij slaecht weer:
www.ballorig.nl/sneek
In het mooie schaatsmuseum vindt u alles over de historie en leuke wetenswaardigheden over het schaatsen:
www.schaatsmuseum.nl

Friesland staat bekend om zijn Friese Meren. Heerlijk ontspannen op het water. Een boot of zeilbootje huren kan bij De Haan Watersport:
www.dehaanwatersport.nl

De omgeving van vakantiewoning De Berkenhof is uitermate geschikt om te fietsen.
Een fiets kunt u eventueel huren bij:
www.fytsmakkerij.nl
De Berkenhof, vakantiewoning. fam. K. Bakker, Breewarsdyk 4, 8711 GZ Workum, 06-12978347, info@deberkenhof-vakantiewoning.nl

gemaakt door AF Design